Jdi na obsah Jdi na menu
 


mike shinoda

18. 5. 2013

Michael Kenji Shinoda (*11. února 1977, Agoura Hills, Kalifornie, USA) Americký hudebník, hudební producent a umělec. Nejvíce je známý jako raper, producent, klávesista, kytarista a je jeden ze dvou vokalistů americké hudební skupiny Linkin Park. Je ovšem také zakladatel skupiny Fort Minor.

Mládí

Narodil se 11. února 1977 v Agoury v Kalifornii. Jeho matka Leslie je rusko-maďarského původu, otec Kim je původem Japonec, má mladšího bratra Jasona.. Vystudoval Parkmanskou základní a Linderovu Canyonskou střední školu.

Deset let, na přání matky, hrál na klavír. Ve třinácti se začal zajímat více o jazz, blues a hip-hop. Během školních let začal hrát na kytaru a rapovat.Po maturitě začal s Bradem psát a nahrávat skladby v provizorním studiu v jeho ložnici. V té době navštěvoval Agourskou střední školu, kterou také navštěvovali Bradem a Robem který se k nim přidal a společně vytvořily kapelu XERO.

Po střední škole se Mike přihlásil na Art Center College of Design, kde studoval grafický design a ilustraci. Kde se seznámil s Joem, kterého spolu se spolubydlícím Brada Phoenixem brzy začlenily do XERA.

Mike vystudoval školu s bakalářským titulem v ilustraci. Jako grafik designoval většinu alb od Linkin Park.

mike-mike-shinoda-197703_600_744.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář